Likolahden asuinyhteisö

Miehille suunnattua tukea asumiseen ja kuntoutumiseen

Kuopion Kellolahdessa sijaitseva Likolahden asuinyhteisö on keski-ikäisille ja ikääntyville alkoholiongelmaisille miehille suunnattu tuetun asumisen ja kuntouttavan tukiasumisen yhteisö. Likolahden asuinyhteisö sijaitsee luonnonkauniilla paikalla Kallaveden rannalla. Kuopion keskustaan Likolahdesta on matkaa noin neljä kilometriä.  

Likolahden asuinyhteisössä on kymmenen 21,5 m2:n kokoista rivitaloasuntoa, joihin kuuluu tupakeittiö ja suihkullinen wc. Koska Likolahti sijaitsee järven rannalla, yhteiskäytössä on myös rantasauna.

Pihapiiriin kuuluu rivitaloasuntojen lisäksi erillinen rakennus, jossa on päiväkeskus. Päiväkeskus on avoinna yhteisön asukkaille arkisin klo 8-14 (16), jolloin päiväkeskuksella voi nauttia aamupalan ja päiväkahvin. Päiväkeskuksen kautta voi tilata myös omakustanteisen lounaan. Päiväkeskus tarjoaa puitteet asukkaiden vaatehuollolle ja päiväkeskuksen yhteydessä on mahdollisuus myös verstaan käyttöön.

Arkisin Likolahdessa on paikalla vähintään kaksi sosiaali- ja terveysalan koulutuksen saanutta ammattitaitoista työntekijää. Työntekijät tapaavat asukkaat kaksi kertaa jokaisena arkipäivänä ja tämän lisäksi käytössä ovat ympärivuorokautiset turvapalvelut. Yhdistyksen palkkaamien työntekijöiden lisäksi henkilökuntaan voi kuulua myös muita eri tavoin työllistettyjä henkilöitä sekä sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita.

Sirkkulanpuiston toimintayhdistyksestä tekee Kuopion alueella erityislaatuisen se, että yhdistyksen toimipaikoissa asukkailta ei edellytetä totaalista päihteettömyyttä. Tätä periaatetta noudatetaan myös Likolahdessa. Yhteisissä tiloissa alkoholin nauttiminen on kielletty, mutta omissa asunnoissa alkoholinkäyttö on sallittua, jos se ei häiritse muuta yhteisöä ja käyttäytyminen on muutenkin yhteisön sääntöjen mukaista.

Likolahden asuinyhteisössä asukkaille räätälöidään yksilölliset asumiseen liittyvät suunnitelmat ja sopimukset. Suunnitelmissa otetaan huomioon kunkin asukkaan tarpeet, voimavarat ja omat tavoitteet asumisen ja kuntoutumisen suhteen. Yhteistyötä tehdään niin muiden Sirkkulanpuiston toimipaikkojen kuin kaupungin sosiaalitoimen, terveyskeskuksen, työvoimahallinnon ja muiden Kuopion alueen sosiaali- ja terveysalan toimijoiden kanssa.   


Avaa esitteemme tästä.


Yhteystiedot:

Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry

Likolahden asuinyhteisö

Kiveläntie 4B

70460 Kuopio


Työntekijät:


vastaava ohjaaja 

Olli Asikainen 

puh. 044 714 8002

olli.asikainen@ry.sirkkulanpuisto.com


ohjaaja 

Ramona Lindgren 

puh. 044 714 8028

ramona.lindgren@ry.sirkkulanpuisto.com