Onni-toiminta

Aiempaa selkeämmin näkyvät päihdeongelmat, lisääntyvä asunnottomuus ja asumisen ongelmat herättävät huolta Kuopiossa.  Haasteena on erityisesti kohderyhmän ja palveluiden kohtaaminen: mitä palveluja asiakkaille on saatavissa  ja kuinka he löytävät palvelujen pariin. 

Koronan myötä palveluiden tarve on kasaantunut mielenterveys- ja päihdeongelman sekä asunnottomuuden kasvaessa. 


Onni-toiminnassa työskennellään yksilötyön, yhteisöllisen talotoiminnan sekä vaikuttamistyön menetelmin. Yhteistyötä tehdään ja pyritään lisäämään eri toimijoiden välillä. Yksilötyön muotoja ovat esimerkiksi matalan kynnyksen ohjaus ja tuki palveluiden käyttöön ja harrastusten pariin sekä saattoapua sosiaali- ja terveyspalveluihin. 


Toiminta räätälöidään yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaisesti ja asiakkaan omista lähtökohdista. Tavoitteena on asiakkaiden osallistaminen ja yhteiskuntaan kiinnittyminen. 


Yhteisöllinen talotoiminta tapahtuu sekä Sateenkaaritalolla että  pop up -tapahtumina ympäri kaupunkia. Onni-toiminta -hankkeeseen kuuluu myös tiedottamis- ja vaikuttamistyö. Hankkeessa kerätään tietoa asiakkaiden elämäntilanteista toiminnan kehittämiseksi ja päätöksenteon tueksi.


Työntekijät

Janne Vainikainen

puh. 044 714 8000

Yhteystiedot

Sateenkaaritalo

Gottlundinkatu 8

70300 Kuopio


Onni-toiminta avoinna

ma, ti, to klo 8-16