Sateenkaaritalo

Tuettua asumista ja talotoimintaa


Sateenkaaritalo sijaitsee Linnanpellon kaupunginosassa, 1,5 kilometrin päässä Kuopion keskustasta. Sateenkaaritalo on osa idyllistä puutaloaluetta, vanhaa ja perinteistä Kuopiota parhaimmillaan!

Sateenkaaritalossa on kahdeksan tukiasuntoa ihmisille, jotka tarvitsevat kodin lisäksi tukea päivittäisten asioiden hoitamisessa ja elämänhallinnassa. Tukiasukkaaksi ohjaudutaan sosiaalitoimen erityisasumispalveluiden kautta. Asuntojen lisäksi talossa on myös yhteistä oleskelutilaa. Sateenkaaritalo on päihteet salliva yhteisö, eikä talotoimintaan osallistuminen edellytä päihteettömyyttä. Talon kautta hoidetaan lisäksi yhdistyksen välivuokrausasuntoihin liittyviä asioita. Välivuokrausasunnot sijaitsevat viereisessä korttelissa, aivan talon läheisyydessä. 


Sateenkaaritalon avointa talotoimintaa järjestetään maanantaisin ja torstaisin klo 8-16. Talon asukkaille talo on avoinna arkipäivisin (ma-to klo 8-16 ja pe 8-14). Talolla työskentelevät yhdistyksen palkkaamat asumisen ohjaajat sekä työllistettyjä erilaisissa tehtävissä. 


Sateenkaaritalon päiväohjelma rakentuu pitkälti yhteisöllisyyteen. Talolla voi nauttia aamukahvista, aamupalasta ja päiväkahvista. Sateenkaaritalolla voi käyttää nettiä, lukea päivän lehdet ja keskustella asioista ohjaajien, talon asukkaiden ja muiden kävijöiden kanssa. 


Sateenkaaritalon työntekijätiimi koostuu monenlaisista osaajista. Ohjaajat ovat erilaisia koulutustaustoja ja elämäntarinoita omaavia sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia, jotka pitävät työssään tärkeinä ihmislähtöisyyttä, yksilöllisyyttä, tasapuolisuutta ja vuorovaikutuksellisuutta. Tärkeänä pidetään myös muiden alan toimijoiden kanssa tehtävää yhteistyötä. 

Sateenkaaritalossa pyritään kaikin tavoin siihen, että jokaisella talon arjessa mukana olevalla olisi hyvä olla. Tämä tarkoittaa sitä, että tietyistä asumisen ja yhteisöelämän pelinsäännöistä pidetään kiinni, mutta ihmisen tilannetta halutaan kuitenkin tarkastella aina yksilöllisesti ja tilannekohtaisesti. Sateenkaaritalossa halutaan auttaa, kannustaa ja tarjota tukea silloin, kun ihmisen elämäntilanne sitä syystä tai toisesta vaatii. 

  

Yhteystiedot:


Sirkkulanpuiston toimintayhdistys ry 

Sateenkaaritalo 

Gottlundinkatu 8 

70300 Kuopio 

  

Työntekijät:


vastaava ohjaaja 

Jaana Korhonen 

puh. 044  714 8003 

jaana.korhonen@ry.sirkkulanpuisto.com


ohjaaja 

Hanna Bäck

puh. 050 492 3619 

hanna.back@ry.sirkkulanpuisto.com