Nuorten mentorointi

 

 

Sirkkulanpuisto on aloittanut keväällä 2015 mentorointitoiminnan, jonka malli on haettu Helsingin Diakonissalaitoksen Amigo-toiminnasta.

Sirkkulanpuistolta  16–29-vuotias nuori voi saada oman mentorin. Mentori on vapaaehtoinen valmennettu aikuinen, joka tapaa ja tukee nuorta yhden vuoden ajan. Tapaamisissa keskustellaan nuorta kiinnostavista asioista: koulutuksesta, eri ammateista, harrastuksista ja ystävistä – tai mistä tahansa, mikä mietityttää. Tärkeintä on viettää mukavaa aikaa yhdessä.

Mitä mentorilta vaaditaan?

Mentorilta ei vaadita mitään erityistä osaamista, tärkeintä on halu olla apuna ja tukena arkisissa asioissa. Mentori ei siis ole terapeutti, sosiaalityöntekijä tms., vaan pikemminkin aikuinen kaveri nuorelle. Mentorit tavataan ensin kahdenkesken ja työntekijä kartoittaa heidän kiinnostuksenkohteitaan jne. Tämän jälkeen heidät valmennetaan lyhyessä, yhden iltapäivän/illan kestävässä perehdytyksessä. Jos toiminta kiinnostaa edelleen perehdytyksen jälkeen, etsitään mentorille oma mentoroitava. Mentorointisuhteeseen sitoudutaan siis vuoden ajaksi.

Mitä toiminta tarjoaa nuorelle?

Mentorin tuella nuori voi tarkastella tulevaisuutta eri näkökulmista. Yhdessä mentorin kanssa pohditaan omia mahdollisuuksia ja toiveita. Mentori auttaa nuorta elämässä eteenpäin. Nuori ja mentori sopivat keskenään kuinka usein ja missä tapaavat.

Yhteystiedot

Sirkkulanpuiston mentorointitoiminnasta vastaa Laura Meriluoto: puh. 0447148000, emaillaura.meriluoto[at]sirkkulanpuisto.com.  Häneen voi olla yhteydessä kaikissa mentorointiin liittyvissä asioissa. Koska toiminta on Kuopiossa uutta, kuulisimme mielellämme myös kehittämisehdotuksia ja vinkkejä tulevaa toimintaa varten.